Teksten schrijven: kunst én ambacht

Teksten schrijven is meestal een hoofdonderdeel van onze opdrachten. Vele jaren ervaring en persoonlijk enthousiasme (naast specialistische opleidingen) hebben van ons vakkundige tekstschrijvers gemaakt voor tal van soorten tekst.

Teksten schrijven is voor ons een kunst én een ambacht. Als tekstschrijver moet je creatief én rationeel zijn, hart en hoofd een plaats geven in je verhaal. Je bent een woordenkind, maar ook vakman (m/v). En dat ambachtelijke speelt vaak een doorslaggevende rol. Bij vrijwel alle tekstproducties moet je namelijk:

Publicatie provincie

Voorbeeld powerpoint productie

 • je inleven in de doelgroep én de opdrachtgever;
 • het doel van de publicatie vertalen in een boeiend verhaal met een heldere logica;
 • informatie scherp analyseren en schiften.

Kwaliteitsteksten vragen dus een uitstekend taalgevoel, maar ook een sterk analytisch vermogen en gevoel voor mensen en situaties. U kunt ons als tekstschrijvers dan ook het best inschakelen voor opdrachten die een beroep doen op ál die capaciteiten.

Teksten schrijven in allerlei 'genres'

Doordat wij taalgevoel combineren met analytische kwaliteiten en inlevingsvermogen, kunt u heel wat soorten tekst aan ons overlaten. Om er een paar te noemen:

 • journalistieke teksten;
 • zakelijke teksten;
 • wetenschappelijke teksten;
 • creatieve teksten;
 • webteksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (zodat u hoger scoort in de zoekresultaten);
 • ‘betogende’ teksten, zoals scripties of advertenties;
 • Powerpoint presentaties.

Teksten schrijven voor producties met impact

Dat onze tekstproducties een duidelijke kwaliteit hebben blijkt wel uit de rol die ze vaak spelen.

 • Prijswinnend: het Kadaster onderzocht hoe je herinrichtingsprojecten (vaak goed voor een begrotingspost van tientallen miljoenen euro) kunt vereenvoudigen. Wij vatten de onderzoeksresultaten samen in een boekje dat een belangrijke vakprijsvraag won. Ook schreven we enkele vakbladartikelen hierover.
   
 • Depolariserend: een Provincie wilde in een groot gebied natuur, landbouw en recreatie ‘herschikken’. Dat leidde tot overvolle inspraakavonden, waarbij de emoties hoog opliepen. Wij verzorgden een reeks huis-aan-huis kranten en andere publicaties, die de plannen helder uitlegden, maar - nieuw destijds - ook ruimte boden aan tegengeluiden. Dit verminderde de polarisatie en vergrootte de acceptatie. Die bijzondere opzet kreeg ook aandacht van communicatieonderzoekers.
   
 • Enthousiasmerend: voor een landelijke milieuorganisatie schreven we een handboek voor mensen die hun huishouden milieuvriendelijker wilden maken, maar niet wisten hoe ze dat aan moesten pakken. Dit pakweg 200 pagina’s tellende, uiterst praktische handboek heeft in de loop van de jaren honderden ‘ecoteams’ geïnspireerd.
   
 • Opvallend: een gemeente wilde haar sterk groene karakter onder de aandacht brengen bij bezoekende congresgangers van collega-gemeenten. Gebruikelijk voor zo’n bijeenkomst was een flyer met statistische gegevens. Wij maakten een popup-kaart met gedichten, die duidelijk opviel tussen de overdosis zakelijk conferentiemateriaal. De gedichtenvorm bleek prima te passen bij een gemeente die zich profileert op natuur en verstilling.
   
 • Verrassend: een onderdeel van een ministerie moest zoals elk jaar een jaarverslag uitbrengen. Dit werd doorgaans nauwelijks gelezen, daarom kozen wij voor een poster met een cryptogram met vragen en toelichting rond de hoogtepunten van dat jaar. In combinatie met een daaraan gekoppelde prijsvraag leverde dat her en der aandacht in de vakpers op - en een reeks inzendingen.

Overigens: mocht u zelf teksten schrijven of hebben en u wilt die nog verbeteren (of feedback/advies krijgen), dan zullen we u ook daarbij graag helpen. Kijk gerust even op de volgende pagina: Feedback over teksten.

 

 

Samenvatting
Teksten schrijven vergt óók ambachtelijkheid: je leeft je in, analyseert, schift en vertaalt een doel in een helder en boeiend verhaal. Wij hebben daar uitgebreide ervaring mee.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
deze pagina 'Teksten schrijven'

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over teksten schrijven, redigeren of corrigeren in het algemeen.