Het redigeren van lastige teksten: ons specialisme

 

De afgelopen 25 jaar hebben wij tal van schriftelijke en digitale communicatiemiddelen geredigeerd. Het resultaat is altijd een veel sterkere, leukere, overtuigender tekst.

Redigeren vergt een opleiding, maar vooral ervaring

Via universitaire en HBO-studies Voorlichting(skunde) en Journalistiek hadden we al geleerd op allerlei niveaus met teksten te werken: van spellingcontrole tot het toetsen van teksten aan een communicatiestrategie. Maar de werkelijke groei als redacteur zat hem toch in het jarenlang redigeren van héél veel soorten tekst.

Geredigeerd rapport

Geredigeerd rapport UWV

Daarbij ontstond gaandeweg ons specialisme: de voorlichting, informatie of educatie rond ingewikkelde of gevoelige onderwerpen. Een paar voorbeelden:

  • Wij hebben tientallen voorlichtingskranten over controversiële zaken geredigeerd voor opdrachtgevers als provincie, gemeenten en instellingen.
  • Wij hebben specialistische scripties en onderzoeksrapporten geschreven of geredigeerd.
  • Wij hebben diverse websites opgezet en deze als webredacteur bijgehouden en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Redigeren: de kern

Elke redacteur vult het redigeren op zijn of haar eigen manier in. Zelf vinden wij het - of wij nu als hoofdredacteur, eindredacteur, bureauredacteur of webredacteur werken - cruciaal dat wij:

  • een visie kunnen vertalen naar concrete inhoud;
  • enthousiasme laten doorklinken in onze teksten;
  • oog voor de grote lijn combineren met zorg voor de details;
  • creativiteit inbrengen en anderen stimuleren;
  • kwaliteit leveren in elk onderdeel van ons werk.

Vooral redacteur voor ‘zware klussen’

Als redacteur moet je een goede kennis hebben van het onderwerp van je publicatie, anders heb je geen houvast bij het redigeren van je teksten. Een kenmerkende eigenschap van ons is dat wij grote brokken informatie snel kunnen analyseren en structureren. In de praktijk zorgt dat ervoor dat wij ons heel snel een ingewikkeld onderwerp eigen kunnen maken. Dat voordeel is vooral merkbaar bij uitgebreidere teksten en zwaardere onderwerpen, zoals rapporten, boeken, jaarverslagen, magazines en andere publicatiereeksen.

Redigeren: als hoofdredacteur, eindredacteur, webredacteur, corrector etc.

In ons redactiewerk hebben wij heel wat schriftelijke communicatiemiddelen langs zien komen en per publicatie zag onze taak als redacteur er vaak anders uit. Dus of het nu om een gloednieuwe uitgave of een bestaande publicatie gaat, u kunt ons inschakelen als:

 

 

 

 

 

Het redactiewerk kan langdurig of eenmalig plaatsvinden, op locatie of bij ons in huis, maar hoe dan ook kunnen wij u veel zorg uit handen nemen en dat tegen een tarief dat de uitbesteding aan ons 'tekstbureau' voor u beslist verantwoord maakt.

 

 

 

 

 

Samenvatting
Wij zijn gespecialiseerd in voorlichting, informatie en educatie rond complexe onderwerpen. Redigeren vormt altijd een belangrijk onderdeel van dit specialisme.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Het redigeren van lastige teksten

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het redigeren van teksten.