Een tentoonstelling die de aandacht trekt

Een (affiche- of poster)tentoonstelling is een krachtig communicatiemiddel. Het kan beslist meer zijn dan behang in een wachtruimte.

Tentoonstelling als communicatieve uitdaging

Een tentoonstelling moet intrigeren en 'overtuigen'. Dat vergt creativiteit en analytisch vermogen. Te veel creativiteit zonder een heldere communicatieve basis schiet haar doel voorbij en te veel rationaliteit levert alleen maar iets saais op. Kortom, het gaat om het evenwicht.

Een krachtige tentoonstelling maken vergt daarom een uitgebreide wisselwerking tussen ons communicatiebureau en de opdrachtgever. Vaak bedenken wij op basis van een analyse zowel de inhoud als de opzet en zorgen wij voor de uiteindelijke realisatie. Voor de duidelijkheid: wij praten hier over de tentoonstelling als communicatiemiddel (meestal in de vorm van een reeks affiches of posters). Het opzetten van schilderijen- of kunstexposities valt niet binnen wat wij aanbieden.

Enkele voorbeelden van tentoonstellingen

Limago Communicatie heeft ervaring met tentoonstellingen voor opdrachtgevers uit verschillende sectoren. Elke tentoonstelling kende haar eigen doelgroepen. Enkele voorbeelden:

  • een reizende tentoonstelling bestaande uit affiches over een grootschalige , zwaar bediscussieerde herinrichting van een gebied;
  • een reizende tentoonstelling bestaande uit discussie uitlokkende posters over de toekomst van een provincie;
  • een tentoonstelling als presentatie rond de controversiële herinrichting van een binnenstad.

Limago Communicatie staat kortom borg voor een boeiende tentoonstelling.

Samenvatting
Een krachtige tentoonstelling vraagt creativiteit én analytisch vermogen en een goede wisselwerking met de opdrachtgever. Maar dan heb je ook een boeiende en soms 'spraakmakende' tentoonstelling.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Tentoonstelling

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Een tentoonstelling die aandacht trekt', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.