Een poster (affiche) maken: breng de boodschap in twee seconden

Een poster (affiche) maken betekent voor ons een uitgebreide communicatieanalyse en pas daarna een pakkende vormgeving. Daar is een reden voor.

Poster maken is een communicatieuitdaging

Een poster is iets speciaals. Het is een communicatiemiddel dat in pakweg een tot twee seconden de aandacht moet vangen en dat vaak nog temidden van een veelheid aan andere indrukken en bij een doelgroep die op dat moment met iets heel anders bezig is.

Kortom, een affiche moet een supercompacte boodschap brengen, ofwel 'een paar woorden in een pakkende vorm'.

Dat is geen eenvoudige klus. Daarom gaan wij ook altijd een flink gesprek aan met de opdrachtgever. Zodat exact duidelijk wordt wat de poster moet bereiken en uitstralen. Pas daarna begint het brainstormen en het werken aan een creatief concept.

Enkele voorbeelden van een poster

Limago Communicatie heeft ervaring met posters/affiches voor opdrachtgevers uit verschillende sectoren. Enkele voorbeelden:

  • een reeks posters om discussie over de toekomst van een provincie op te roepen;
  • een reeks posters om hoofdlijnen van een grote herinrichting in een gebied duidelijk te communiceren;
  • een poster ter aankondiging van een operaproject;
  • een abri-poster om de naamsbekendheid van een ngo te vergroten.

Vanwege onze stevige communicatieve aanpak en creatieve kwaliteiten durven we te zeggen dat wij borg staan voor een pakkende en effectieve poster.

Samenvatting
Wanneer wij een poster maken overleggen we eerst uitgebreid met de opdrachtgever. Pas na zo'n communicatieanalyse volgt de creatieve tekst en vormgeving.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Poster / affiche

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Een poster maken: breng de boodschap in twee seconden', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.