Bedrijfslogo moet vooral effectief zijn

 

Een apart, mooi, herkenbaar bedrijfslogo, dat past bij de opdrachtgever en zijn/haar relatiegroepen: dat is waar wij op inzetten. Goede communicatie-vaardigheden, analytische capaciteiten en vormgevingskwaliteiten zorgen ervoor dat wij een effectief company logo ontwerpen.

Bedrijfslogo hoeft niet per se mooi te zijn

Een company logo moet helder en herkenbaar zijn en passen bij zowel de opdrachtgever als zijn/haar relatiegroepen. Wanneer wij een company logo ontwerpen is mooiheid voor ons minder belangrijk dan geschiktheid. Een bedrijfslogo moet in onze optiek vooral 'werken' voor je bedrijf.

Het is bij een log ontwerpen net als bij tv-reclames: het is leuk voor de consument als er wat te lachen valt, maar het gaat erom dat het doel van de adverteerder bereikt wordt. Dus meer naamsbekendheid, hogere verkoopcijfers, meer abonnees, meer inschrijvingen. Een Effie voor een supercreatieve reclame zegt vaak erg weinig over het bedrijfsmatige succes van de campagne.

Wanneer wij een company logo ontwerpen streven we naar een combinatie van beide factoren: effectiviteit en mooiheid, maar de prioriteit bij zo'n bedrijfslogo ligt beslist bij de effectiviteit.

Een company logo ontwerpen: combinatie van communicatie- en vormgevingsvaardigheden

Voordat wij aan het proces van een logo ontwerpen beginnen, vindt er een stevig gesprek plaats over de (marketing-, communicatie- of pr-) doelstellingen van de opdrachtgever. Pas wanneer wij exact weten wat het company logo moet bereiken en uitstralen, begint de fase van het feitelijke logo ontwerpen. Meestal bieden we de opdrachtgever meerdere concepten ter keuze aan. Het gekozen concept wordt daarna definitief uitgewerkt tot een krachtig nieuw bedrijfslogo.

Vrijwel altijd vormt deze activiteit (een bedrijfslogo ontwerpen) een onderdeel van het tot stand brengen van een huisstijl. Maar ook een logo ontwerpen voor een bepaalde gelegenheid (bijv. een jubileum) is uiteraard mogelijk.

Onze ervaring met een bedrijfslogo ontwerpen

Wij verzorgden onder andere:

  • company logo's voor adviesbureaus;
  • company logo's voor accountancy bureaus;
  • logo's voor milieu-organisaties;
  • logo's voor provinciale projecten.

Geïnteresseerd in bedrijfslogo's?

Misschien is een van de volgende pagina's dan ook interessant:

Neem in ieder geval contact met ons op wanneer u zoekt naar sterke, herkenbare en vooral effectieve bedrijfslogo's.

Samenvatting
Limago Communicatie ontwerpt bedrijfslogo's van hoge kwaliteit die passen bij u als opdrachtgever en uw doelgroepen. We combineren kwaliteiten op het gebied van communicatie, analyse en vormgeving en zorgen zo voor een effectief company logo ontwerp.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Bedrijfslogo

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Bedrijfslogo moet vooral effectief zijn', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.