Een inspraaknota: hoe maak je die boeiend

 

Inspraaknota's hebben een veel voorkomend probleem: ze worden niet gelezen. Wij bieden twee oplossingen daarvoor: zorg dat de nota kristalhelder is en maak daarnaast een 'populaire samenvatting'. Die laatste kan in de inspraakprocedure of het communicatieproces een grote rol spelen. Het resultaat: betrokken burgers en (door de helderheid) een kortere procedure.

Inspraaknota is communicatieuitdaging bij uitstek

Een inspraaknota moet burgers bij een project betrekken én volkomen helder de benodigde informatie en keuzemogelijkheden geven. Een krachtige inspraaknota maken vergt daarom optimale communicatie-capaciteiten en de vaardigheid om een inhoud gestructureerd en boeiend te verwoorden en aantrekkelijk vorm te geven.

Daarnaast zullen wij graag voor u een zwaar uitgevallen nota indikken tot een 'populaire samenvatting': een leuk vormgegeven, helder en boeiend geformuleerde brochure (of boekje). Bij procedures of processen waarbij u burgers wilt betrekken, kan dat hét centrale communicatiemiddel zijn. De communicatie kan daardoor veel helderder zijn en dat kan de procedure verkorten.

Limago Communicatie heeft ervaring met inspraakproducten voor opdrachtgevers uit verschillende sectoren.

Enkele voorbeelden van communicatiemiddelen rond inspraaknota's:

  • diverse inspraaknota's van Rijkswaterstaat rond geplande nieuwe snelwegtrajecten;
  • een op elkaar afgestemde reeks inspraakproducten (boekje, nota, posters, powerpoint presentatie) rond het gezamenlijk ontwikkelen van een visie op de toekomst van een provincie;
  • een op elkaar afgestemde reeks communicatiemiddelen rond een belangrijk herinrichtingsproject van diverse overheden: samenvattend boekje, huis-aan-huis kranten, posters, powerpoint presentatie etc.

Ons communicatiebureau staat borg voor heldere en boeiende communicatiemiddelen rond uw inspraaknota's.

Samenvatting
Een inspraaknota moet kristalhelder informatie geven en mogelijkheden beschrijven. Maar daarnaast bieden wij andere middelen die de inspraak sterk kunnen stimuleren.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Inspraaknota

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Een inspraaknota: hoe maak je die boeiend', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.