Huisstijl is meer dan een mooi company logo

Een huisstijl ontwerp vergt creativiteit, analytische capaciteiten en communicatie-inzicht. Alleen dan wordt de huisstijl effectief én voelt u zich daarin thuis.

Huisstijl is communicatie-uitdaging

Een huisstijl moet in onze ogen:

  • herkenbaar zijn;
  • passen bij de opdrachtgever (uitstraling/boodschap)
  • aanspreken bij de eigen relatiegroepen.

Vooral voor de uitstraling is een geslaagde huisstijl -veel meer dan de company logo's- doorslaggevend. Ook draagt een consequent doorgevoerde huisstijl sterk bij aan de herkenbaarheid. Sterker nog: de huisstijl kan minstens zo'n grote bijdrage leveren als een logo. Denk bijvoorbeeld aan een kenmerkend lettertype, een heel karakteristieke kleurcombinatie of een opvallende standaard vormgeving.

Bij de huisstijlen die wij ontwerpen streven we naar een combinatie van twee factoren: effectiviteit en mooiheid, maar met een accent op de effectiviteit. Effectief wil daarbij zeggen: de huisstijl past in het communicatiebeleid van de opdrachtgever en draagt bij aan de (pr-)doelen uit het communicatieplan.

Een huisstijl maken vereist communicatie- en vormgevingsvaardigheden

De opdracht begin daarom altijd met een uitgebreid gesprek over de (pr-) doelstellingen van de opdrachtgever. Pas daarna begint de ontwerpfase. Meestal bieden we de opdrachtgever meerdere concepten ter keuze aan. Het gekozen concept wordt daarna definitief uitgewerkt tot een krachtige nieuwe huisstijl.

Ervaring met huisstijl-ontwerpen

Wij ontwierpen 'huisstijlen' voor onder anderen:

  • adviesbureaus;
  • accountancy bureaus;
  • milieu-organisaties;
  • provinciale projecten.

Geďnteresseerd in huisstijl ontwerp?

Misschien is een van de volgende pagina's dan ook interessant:

Neem voor een huisstijl ontwerp in ieder geval contact met ons op! Door onze uitgebreide structurele benadering kunnen wij voor zeer verschillende opdrachtgevers een passende, aantrekkelijke en effectieve huisstijl ontwerpen.

Samenvatting
Een huisstijl ontwerp vergt creativiteit, analytische capaciteiten en communicatie-inzicht. Alleen dan wordt de huisstijl effectief én voelt u zich daarin thuis.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Huisstijl meer dan company logo

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Huisstijl is meer dan een mooi company logo', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.