Handboek maken is communicatieve uitdaging

Een handboek maken vergt communicatief inzicht en analytische kwaliteiten. Beide zijn sterke punten van ons communicatiebureau. Daarnaast zijn wij in staat boeiende teksten te leveren in een educatieve opzet. Het resultaat: krachtige, gewaardeerde handboeken.

Cursushandboek vraagt communicatieve en analytische kwaliteiten

Een cursushandboek moet helder zijn, overtuigen en enthousiasmeren. Een krachtig handboek maken vergt daarmee een sterk inlevingsvermogen in de doelgroep en de vaardigheid om een heldere inhoud gestructureerd en boeiend te verwoorden. Limago Communicatie heeft ruime ervaring met cursushandboeken voor opdrachtgevers uit verschillende sectoren en voor verschillende doelgroepen.

Handboek als eindresultaat van proces

Ons communicatiebureau zal altijd vooraf met de opdrachtgever duidelijkheid scheppen over de precieze doelen en doelgroepen voor het handboek. Daarna begint het eigenlijk werk: het structureren en analyseren van de vele, soms nog ongeordende informatie die aan de basis van het handboek komt te liggen. Deze fase levert meestal nog een reeks van vragen op waarmee wij bij de opdrachtgever terugkomen. Dit zorgt vrijwel altijd voor een aanscherping van de inhoud of voor bepaalde keuzes die eerder verbloemd waren gelaten. Tenslotte volgt de eindfase: het maken van een educatief verantwoorde, spannende tekst met (eventueel) de geschikte vragen en opdrachten.

Twee voorbeelden van handboeken:

  • het Ecoteam-handboek voor milieuvriendelijk huishouden;
  • een cursushandboek voor landbouwstudieclubs

Het zal duidelijk zijn: een goed handboek vraagt communicatief Ún analytisch inzicht. En het vermogen om een berg aan informatie te structureren en boeiend en gedoseerd aan de gebruiker aan te leveren. Neem dus eens contact met ons communicatiebureau op wanneer u denkt aan een boeiend en effectief (cursus)handboek.

Samenvatting
In een (cursus)handboek komen onze sterke punten goed tot hun recht. We analyseren het onderwerp, bedenken een overtuigende opzet en zorgen uiteindelijk voor boeiende teksten in een aantrekkelijke verpakking.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Handboek

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Handboek maken is communicatieve uitdaging', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.