Brochures van Limago Communicatie: creatief én effectief

Brochures (evenals het kleinere broertje: de folder) moeten helder zijn, boeien en overtuigen. Maar vooral moeten ze een van tevoren bepaald doel bereiken bij een specifieke doelgroep. Wij zijn ons daarvan bewust en dat maakt onze brochures niet alleen boeiend en mooi, maar bovenal effectief.

Brochures als uitkomst van communicatieproces

Een brochure moet helder zijn, boeien en overtuigen. Dat klinkt eenvoudig, maar vergt meer dan alleen kwaliteiten als tekstschrijver of vormgever. Want de tekst moet niet alleen goed zijn (dat spreekt voor zich) en de vorm aansprekend (idem), maar de brochure moet vooral haar communicatiedoel bereiken. En dat laatste kan alleen na een goede communicatieve analyse van wat u als opdrachtgever wilt bereiken.

Wij gaan dan ook altijd uitgebreid het gesprek aan met de opdrachtgever over wat hij of zij wil bereiken en bij wie. Soms adviseren wij ook dat een brochure niet het beste middel is om dat doel te bereiken en leggen we uit waarom en wat voor mogelijke alternatieven er zijn.

Voorbeelden van brochures

Limago Communicatie heeft ervaring met brochures voor opdrachtgevers uit allerlei richtingen, voor tal van combinaties van doelen en doelgroepen. Enkele voorbeelden:

  • huis-aan-huis verspreide uitgebreide brochure over een ingrijpende en omvangrijke provinciale herinrichting (kosten: tientallen miljoenen euro's);
  • diverse brochures voor ministeriële projecten;
  • prijsvraag-winnende brochure over een nieuwe opzet van landinrichtingsprojecten;
  • reisgids voor touroperator.

Wilt u echt effectieve brochures, neem dan contact met ons op.

Samenvatting
Brochures moeten helder zijn, boeien en overtuigen. En vooral: een doel bereiken bij een doelgroep. Limago Communicatie analyseert altijd eerst uitgebreid doel en doelgroep. Pas daarna volgt een (sterke) tekst en (fraaie) vormgeving.


Limago Communicatie
Steenwijkerdiep Zuid 9
8371 TE Scheerwolde
Email: contactformulier


KvK: 05056891
Btw: 0276 42 574 B01

Onze opdrachtgevers:


Wie zijn wij?
Wilt u meer weten over onze bijzondere bedrijfsopzet, projectaanpak en specialisatie, kijk dan even hier: Over ons communicatiebureau.

Naar de bovenkant van
Brochures

Let op: met enige regelmaat komen er nieuwe sitepagina's bij. Dus kom gerust nog eens terug als u meer wilt weten over het onderwerp van deze pagina 'Brochures van Limago Communicatie: creatief Ún effectief', of over teksten schrijven, redigeren, corrigeren of vormgeving in het algemeen.